MuziektheaterPodiumZhighlightZSlider

Saskia van Zutphen en Paulette Willemse gaan door met We Zullen Doorgaan!

flyerindexEen waar gebeurd verhaal wordt omgezet tot succesvolle theaterformule. Nadat zangeres en schrijfster Saskia van Zutphen een aantal jaren geleden werd bedrogen door haar echtgenoot, bedacht zij met collega Paulette Willemse (samen de harde kern van Mrs. Einstein) het theaterconcept Vuile Huichelaar: een meezingprogramma voor de bedrogen vrouw. De man werd hierin stevig op de hak genomen en volle zalen zongen uitbundig tranentrekkende, schitterende en lachwekkende liedjes mee. Inmiddels hebben Saskia en Paulette al vijf originele Vuile Huichelaar-producties en negen seizoenen met uitverkochte zalen op hun naam staan. Gezien het grote succes van Vuile Huichelaar is het niet gek dat het vierde theaterprogramma van de dames; We Zullen Doorgaan! dit jaar gewoon nog even doorgaat. De reprise van Vuile Huichelaar 4 is tot en met 28 mei 2016 te zien in de Nederlandse theaters.

Met Vuile Huichelaar spreken Van Zutphen en Willemse heel specifiek het vrouwelijk publiek aan. Ook met We Zullen Doorgaan! vieren Saskia en Paulette weer het liefst feest met vrouwen onder elkaar. “Je lacht en zingt net iets uitbundiger om je eigen sores als je man niet naast je zit!” zegt Saskia. Dat het duo precies de juiste snaar weet te raken blijkt uit de kaartverkoop. Vele vriendinnengroepjes komen graag (weer) naar het theater voor Vuile Huichelaar. Veel vrouwen bezoeken de voorstelling meerdere keren, omdat ze ook nog met moeder, dochter of buurvrouw samen willen lachen.

Voor elke nieuwe tournee geldt dat vele voorstellingen al op voorhand zijn uitverkocht. “We vinden het fantastisch dat we een publiek hebben aangeboord van vrouwen die graag met elkaar naar het theater gaan en dan ook echt een voorstelling krijgen die op hun lijf geschreven is. Het gaat over van alles waar vrouwen mee te maken krijgen en ze krijgen een spiegel voorgehouden. Dus het relativerende effect van onszelf op de hak nemen in combinatie met de echte zorgen in het leven”, aldus Van Zutphen.

Is het cabaret, een concert, een komedie of is het een personality show? Vuile Huichelaar 4: We Zullen Doorgaan! past niet in een hokje. Saskia van Zutphen en Paulette Willemse laten het publiek wederom lekker meezingen, lachen, maar ook een traantje wegpinken en zoals gewoonlijk zorgen de dames voor veel verrassingen. Zo zijn ze in de leer gegaan bij Hans Klok om het publiek op een aantal geweldige goochelacts te trakteren.

Geef een reactie