operaPodiumZSlider

Wereldpremière Blank Out van Michel van der Aa in het Muziekgebouw

Op zondagavond 20 maart vindt de wereldpremière plaats van Blank Out, een nieuwe kameropera van componist Michel van der Aa. De opera is een samenwerking tussen De Nationale Opera en het Muziekgebouw, als onderdeel van het nieuwe Opera Forward Festival. De voorstelling voor sopraan, bariton, koor en 3D-film onderzoekt de menselijke conditie in een grensverleggende combinatie van live-actie, videobeelden en inventieve muziek. Het is gesitueerd in de jaren 70, ook de elektronische muziek refereert daaraan. Naast 20 maart is Blank Out te zien op 21 en 25 maart.

3D-kameropera
De nieuwe kameropera Blank Out van Michel van der Aa voor sopraan, bariton, koor en 3D-film vertelt het verhaal van een vrouw en zoon die na een ernstig auto-ongeluk hun versplinterde herinneringen proberen samen te rapen. De ijzige gebeurtenissen worden ondersteund met 3D-dronebeelden die Michel van der Aa met een speciaal team opnam in Friesland. Het is het zesde muziektheaterwerk van Michel van der Aa. Blank Out wordt gezongen door de sopraan Miah Persson, bariton Roderick Williams (op film) en het Nederlands Kamerkoor (op film). Het libretto is gebaseerd op het werk en leven van de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker.

The Rest is Noise ook onderdeel van Opera Forward Festival
Tijdens het Opera Forward Festival verzorgt The Rest is Noise, de concertserie voor vernieuwende pop en elektronische muziek van het Muziekgebouw, ook een festivalonderdeel. The Rest is Noise nodigt hiervoor de Amerikaanse zanger, performer en kunstenaar Colin Self uit. Met een speciaal voor het festival gemaakte performance reflecteert hij op de ziel van de opera in de 21e eeuw. De performance vindt plaats op zaterdag 19 maart in Nationale Opera & Ballet, na afloop van de opera Only the sound remains van Kaija Saariaho. Aansluitend wordt muziek gedraaid door DJ Arif Malawi.

Geef een reactie