DansPodiumZhighlightZSlider

Swan Lake opvolger van Horror

Met Swan Lake maakt theatermaker Jakop Ahlbom zijn eerste avondvullende dansvoorstelling, gebaseerd op Het Zwanenmeer. Jakop zet het werk radicaal naar zijn eigen hand, zowel op het gebied van de verhaallijn, de choreografie als de muziek. Daarvoor werkt hij opnieuw samen met Alamo Race Track, de spannendste indierockband van Nederland. Zij zetten de oorspronkelijke muziek om in hun eigen, kenmerkende stijl met invloeden van indie, folk en pop. Ook componeren ze voor Swan Lake nieuw werk. Swan Lake is de opvolger van de succesvolle Ahlbom voorstelling Horror.

Swan Lake is een coproductie met ICKamsterdam en De Meervaart, waar het speelt van dinsdag 21 t/m donderdag 30 juni 2016, première vrijdag 24 juni 2016. Najaar 2016 volgt een tournee langs meer dan 40 grote theaters in Nederland. Swan Lake wordt gedanst door zes dansers van ICKamsterdam en twee dansers uit Jakops eigen groep. De muziek wordt live gespeeld door de vier muzikanten van Alamo Race Track o.l.v. Leonard Lucieer.

Swan Lake van Jakop Ahlbom is een moderne vertaling van Het Zwanenmeer, een vrije interpretatie van het oorspronkelijke sprookje. Centraal in zijn bewerking staat de destructieve kracht van liefde. Hoe gaan wij om met de liefde, in alle puurheid maar ook in de dubbelhartigheid ervan. Jakop is geïnteresseerd in het dilemma van de mens die we willen zijn, en de mens die we soms moeten en zullen zijn. Hoe blijven we dicht bij onszelf in ons verlangen naar de ander en in ons verlangen naar volmaaktheid. Swan Lake is een associatieve vertelling waarin de personages zich gewaar worden van hun obscure kanten, dat liefde niet alles overwint en dat een mens zijn diepste wezen niet kan verloochenen.

beeld%20klein%20(web)[1]Voor Jakop Ahlbom is het een bijzondere uitdaging binnen dit platform zijn eerste avondvullende dansvoorstelling te maken. Zijn theatrale werk staat bekend om de verschillende ingrediënten waaruit hij zijn voorstellingen opbouwt waaronder mime, acrobatiek en physical comedy. Ook dans is één van de fundamenten in zijn werk. In samenwerking met filmregisseur Boudewijn Koole maakte hij de korte dansfilm Off Ground, die verschillende internationale prijzen won met de wereldberoemde danseres, Louise Lecavalier, in de hoofdrol.

Concept, regie, decor Jakop Ahlbom muziek Alamo Race Track, gebaseerd op Pjotr Iljitsj Tsjaikovski dans Quentin Dehaye, Helena Volkov, Arad Inbar, Kim Amankwaa, Tycho Hupperets, Ivan Ugrin, Silke Hundertmark en Gwen Langenberg dansstagiaires Charlotte Mathiessen, Marysia Wiercińska, Carlo Camagni muzikale leiding Leonard Lucieer
uitvoering muziek Alamo Race Track: Leonard Lucieer, Ralph Mulder, Robin Buijs en Peter Akkerman dramaturgie Judith Wendel, Jesse Vanhoeck video ontwerp Catherine Henegan videotechnicus Allard Vonk lichtontwerp Yuri Schreuders techniek Maarten Heijdra, Paul Beumer geluidstechnicus Thomas Koopmans kostuums Esmee Thomassen zakelijke leiding & verkoop Wilma Kuite productie Yvonne Guis, Sanne Liebregts marketing en communicatie Nina Angkotta, Ruben Theunissen en Nikky Ligthart educatie Marieke van Bueren

Geef een reactie