BoekenZhighlightZSlider

Sabine Wisman – Spelen met je kindje

Met een peuter in huis wordt er natuurlijk veel gespeeld. Maar papa of mama zijn soms natuurlijk radeloos als het gaat om telkens maar weer iets nieuw te vinden voor die kleine man of dame. Sabine Wisman heeft dit ook gemerkt toen haar kids nog klein waren en nadat zij naar school gingen begon Sabine boeken te schrijven voor kinderen en volwassenen. Sinds 2013 illustreert ze er ook op los. Het boek ‘Spelen met je kindje’ is dan ook geheel van haar hand. Zowel de tekst als de vrolijke illustraties.

In ‘Spelen met je kindje’ laat ze ouders in zien hoe gemakkelijk en belangrijk het is om veel aandacht aan je kind te schenken. Dit door middel van spelletjes, zingen en spelen. Of je het nu binnen of buiten doet, 5 minuten of een half uur, je bouwt er een band mee op met je kind en het is ook nog eens goed voor zijn/haar ontwikkeling.

Het boek ‘Spelen met je kindje’ is onderverdeeld in vier leeftijdscatergoriën (0-3 mnd, 3-6 mnd, 6-12 mnd en 12-18 mnd). Voor elke leeftijdsgroep zijn weer andere spelletjes belangrijk om de vaardigheden van je kind te ondersteunen en zijn/haar nieuwsgierigheid te prikkelen. Deze vaardigheden worden dan ook per leeftijdscatergorie besproken en worden vervolgd met leuke opties van spelletjes en activiteiten vooral zowel binnen als buiten. Denk aan een ruikspelletje, bootjes vouwen, een vliegspelletje of hoe je leuk en gemakkelijk een verhaaltje kan vertellen.

‘Spelen met je kindje’ is een erg handig boek. Soms heb je als ouders namelijk even geen inspiratie meer om je kindje te vermaken en dan blijf je steeds bij hetzelfde ritueeltje. Afwisseling en nieuwe dingen zijn voor zowel ouder als kind erg leuk.  Het boek is dan ook een erg mooi kraamcadeau voor de nieuwe ouders of gewoon een fijn presentje voor je zwangere vriendin/zus/collega. Want ja, papa en mama die gek doen en met je willen spelen blijft toch het allerleukste. Hoe oud je dan ook al bent.

Uitgeverij Ploegsma, ISBN 9021675668
4 out of 5 stars (4 / 5)
Koop Online

Geef een reactie