jazzPodiumZhighlightZSlider

Louis! What a wonderful world!

Op vrijdagavond 25 maart ging de tweede productie van LegendsOfMusic ‘LOUIS! – What a Wonderful World’ in premiere in de Rotterdamse Doelen.

De voorstelling gaat over Louis Armstrong, een Amerikaanse jazztrompetist en zanger die beschikt over een karakteristieke rauwe stem. Ondanks dat het levensverhaal van Armstrong wordt vertelt door Michael Varekamp en Joy Wielkens, is het alles behalve een musical. Tussen de nummers door wordt informatie vertelt over de muzikant. In plaats van alleen de nummers van de trompettist te spelen wordt op deze manier tussendoor het levensverhaal van Louis Armstrong verteld. Dat is echter de enige toevoeging. Verder gebeurt er vrij weinig in de huiskamer-achtige setting op het toneel met karige belichting. Het is puur genieten van de muziek en luisteren naar het levensverhaal van de artiest.

9G5A0771 kopie
LOUIS! – What a Wonderful World neemt je mee op een tocht door het hoofd van Louis Armstrong. Aan de bekende lach van deze publiekslieveling ging een keiharde jeugd vooraf. Zonder vader en met een moeder in de prostitutie, groeide Louis op in het ruige straatleven van New Orleans. Hij kreeg te maken met armoede, rassendiscriminatie en justitie, maar ontdekte onderweg ook de jazz. En de jazz leerde Armstrong kennen.

 9G5A0794 kopie
De avond schetst een intiem portret van deze meeslepende en melancholische persoonlijkheid die vijf huwelijken versleet, er een levenslange voorliefde voor cannabis op nahield en die net als iedere Afro American te maken kreeg met de power van de legale en illegale machten in het Amerika van de twintigste eeuw.

9G5A0776 kopie
De muzikale begeleiding wordt verzorgd door:
Ben van den Dungen – saxofoon
Wiboud Burkens – hammondorgel
Harry Emmery – contrabas
Erik Kooger – drums
9G5A0810 kopie
Het muzikale gezelschap toert vanaf nu door heel het land. Onder andere Den Haag, Leiden, Zoetermeer, Purmerend, Veldhoven, Blaricum, Amsterdam, Amstelveen, Maastricht en Rotterdam worden aangedaan. Bekijk de gehele speellijst hier: http://www.legendsofmusic.nl/on-tour/
Fotografie: Dexter Reijsmeijer – www.DextairPhotography.nl
9G5A0714 kopie

Geef een reactie