BoekenZhighlightZSlider

Mireille Geus – Een makkelijk kind

De studentes Willemijn en Parel mogen een week op een luxe villa in België passen. Willemijn ziet het als een kans om de band met haar vriendin weer te verbeteren. Parel kan als geen ander verhalen verzinnen en vertellen en is daarom precies de afleiding die Willemijn nodig heeft. Wanneer ze ‘s avonds bij de villa aankomen, blijkt het vertrekkende echtpaar een vreemd verzoek te hebben: of ze niet alleen op het huis, maar ook op hun kind willen passen dat boven al ligt te slapen. Met tegenzin gaan Parel en Willemijn akkoord, niet wetende dat hun vriendschap hierdoor danig op de proef zal worden gesteld. De volgende ochtend blijkt het kind verdwenen te zijn.

Persoonlijk zou ik ‘Een gemakkelijk kind’ geen roman noemen, maar denk ik dat het beter tot zijn recht zou komen in de categorie Young Adult. Ik vind het namelijk ontzettend kinderlijk geschreven, terwijl er wel degelijk seksscènes in het boek voorkomen. Hierbij dan ook gelijk een minpuntje, wat mij betreft had de seksuele beschrijving waarbij de masturbatiescène met een stoel?! beschreven wordt weggelaten kunnen worden. Het verhaal is wel heel soepel en vlot geschreven en leest daardoor lekker makkelijk weg.

Parel en Willemijn nemen beide wel een rugzakje met maatschappelijke problemen mee, waardoor ze vooral tegen zichzelf aanlopen in het leven. Parel is een extraverte en fantasierijke studente, Willemijn lijkt op het eerste gezicht veel braver dan haar vriendin Parel, maar toch leeft ze zelf ook behoorlijk wild en neemt ze het niet zo nauw met de seksuele moraal. De psychologische en onderliggende spanning tussen de beide dames zorgen continu voor twijfel en de nodige vraagtekens, wat ervoor zorgt dat je als lezer toch nieuwsgierig blijft naar wat er met het kind is gebeurd en hoe het uiteindelijk afloopt met de relatie tussen de beide dames.

Een aanrader of niet? Het verhaal leest prettig, is soepel en makkelijk geschreven. Maar als je niet houdt van het Young Adult verhalen, kun je dit boek beter overslaan.

Uitgeverij Nieuw Amsterdam, ISBN 9046820793
3 out of 5 stars (3 / 5)
Koop Online

Geef een reactie