DansPodiumZhighlightZSlider

Het Balletorkest en ISH slaan handen ineen voor nieuwe spectaculaire voorstelling

Medio mei spelen ISH en Het Balletorkest de familievoorstelling Creatures. De twee gezelschappen gaan een unieke samenwerking aan waarbij 45 orkest musici en 10 performers het podium delen. Twee weken lang vormt de Zuiveringshal West op de Westergasfabriek in Amsterdam het spectaculaire decor voor een voorstelling over 500 miljoen jaar evolutie, verbeeld in dans, acrobatiek en symfonische muziek.

Creatures vertelt het verhaal van twee verliefde wezens die elkaar uit het oog verliezen tijdens de evolutie van de aarde. De avontuurlijke zoektocht naar elkaar reikt tot de verste uithoeken van de planeet: van de donkerste diepten van de oceaan tot in de eindeloos blauwe lucht. In Creatures komt de wereld van hiphop, breakdance en acrobatiek samen met die van het klassieke symfonieorkest. De musici spelen een grote rol op het podium en maken deel uit van de choreografie.

Na het overweldigende succes van Narnia, een samenwerking tussen ISH en de Junior Company van Het Nationale Ballet, gaat ISH nu de uitdaging aan een betoverende wereld te scheppen samen met Het Balletorkest. Het Balletorkest won dit jaar samen met Orkater vier Musicalawards voor de familievoorstelling De Terugkeer van Hans & Grietje.

Creatures gaat op 14 mei 2016 in première en is tot en met 22 mei exclusief te zien in de Zuiveringshal West op de Westergasfabriek in Amsterdam. De voorstelling is voor alle leeftijden en een fantastische kennismaking met hiphop, acrobatiek en klassieke muziek.

Geef een reactie