BoekenZhighlightZSlider

Diederiekje Bok & Hein Mevissen – Olli wordt later

Kennen jullie Olli nog? De mascotte van diergaarde Blijdorp, die in 2013 in de tv reclames te zien was om deze dierenpark in Rotterdan te steunen. Olli is een olifant die in 2004 ‘geboren’ is en is, naast andere karakters, bedacht door Hein Mevissen en Diederikje Bok.

Door de jaren heen heeft Olifant Olli al velen avonturen beleefd. In 2014 kwamen de boekjes ‘Olli is een Olifant’ en ‘Olli en het poepkanon’ uit. Later is Olli ook nog op reis gegaan (‘Olli gaat op reis’) en is hij mee geweest met een puddingraket (‘Olli en de puddingraket’).

Het laatste boekje dat is uitgebracht, ‘Olli wordt later’, gaat over wat Olli nou eigenlijk wil worden. Een goochelaar, voetballer of toch een piloot? Hij kan niet kiezen dus besluit hij dat hij het allerliefst gewoon heel groot wil worden. Het boekje is heel simplistich waardoor het geschikt is voor kinderen van zes maanden tot een jaar of twee.

Door de grote plaatjes en de mooie heldere kleuren oogt het boekje heel vrolijk. De allerkleinsten zullen vooral kijken naar de kleuren en vormen, maar wanneer ze wat ouder zijn kunnen de dreumesjes en de peuters benoemen welke beroepen Olli allemaal uitoefent. Ook worden de menselijke eigenschappen in de afbeeldingen goed weergeven. Is Olli boos, verdrietig, dromerig. Kinderen zullen het er allemaal uithalen.

Het boekje ‘Olli wordt later…’ is echt een aanrader. Zoals al gezegd is het een vrij simpel boek, maar door de inhoud en het kleurgebruik is het boek geschikt voor een wat groter doelgroep. Vaak zijn boekjes voor kleine kinderen gerangschikt in 0-6 maanden, 6- 12 maanden, 12- 18 maanden en 18- 24 maanden. Met dit boekje kan je echter zeker 2 jaar vooruit, omdat kinderen telkens weer wat nieuws zien, ontdekken en kunnen benoemen.

Uitgeverij Leopold, ISBN 9025869459
4 out of 5 stars (4 / 5)
Koop online

Geef een reactie