KunstMuseaZhighlightZSlider

Laatste twee weken Jheronimus Bosch-tentoonstelling extra lang open

Het Noordbrabants Museum maakt bekend dat het de openingstijden van de buitengewoon succesvolle tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ voor de laatste keer verruimt. In de meivakantie, van 22 april tot en met 6 mei, is het museum dagelijks te bezoeken van 8 uur ’s ochtends tot 1 uur ’s nachts. Het slotweekend opent het museum zelfs ’s nachts de deuren. Van zaterdagochtend 7 mei om 8 uur tot zondagavond 8 mei om 23 uur is het museum 39 aaneengesloten uren open voor publiek. Met deze verruiming wordt tegemoet gekomen aan de onverminderd grote vraag naar tickets uit binnen- en buitenland.

De nachtelijke opening van zaterdag 7 op zondag 8 mei wordt in het museum gevierd als ‘De Nacht van de Uil’, een verwijzing naar het zo veelvuldig door Bosch afgebeelde nachtdier. Bezoekers worden tijdens deze uitzonderlijke nachtelijke openstelling getrakteerd op muzikale intermezzo’s. Het museumrestaurant is de gehele nacht geopend.

Première ‘Bosch by Night’

De tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ sluit op zondagavond 8 mei 2016. Diezelfde avond gaat op de Markt in ’s-Hertogenbosch de licht- en geluidshow ‘Bosch by Night’ van start met een publieksprogramma vanaf 20.30 uur en de première om 22.00 uur. Door middel van video mapping komen de figuren en thema’s uit Bosch’ drieluik de Tuin der lusten (Madrid, Museo Nacional del Prado) tot leven in een concept dat in samenwerking met de Efteling ontwikkeld is. De show wordt geprojecteerd op het familieatelier van Jheronimus Bosch ‘De Kleine Winst’ en de vier panden rechts daarvan.

Grote belangstelling voor Bosch

Sinds de opening op 13 februari jongstleden bezochten ruim 220.000 mensen de tentoonstelling gewijd aan de middeleeuwse meester Jheronimus Bosch. In totaal zijn er al 380.000 tickets verkocht. Omdat de tentoonstelling niet kan worden verlengd, is besloten de openingstijden voor een derde keer te verruimen, zodat zo veel mogelijk mensen een laatste kans krijgen dit unieke overzicht van Bosch te bekijken. Nooit eerder keerden zoveel werken terug naar ‘zijn’ stad ’s‑Hertogenbosch waar de schilderijen en tekeningen ruim 500 jaar geleden werden vervaardigd.

Geef een reactie