CabaretPodiumZhighlightZSlider

Les Tigresses Rouges winnaar 8’e Utrechts Kleinkunst Festival-2016

Op zaterdag 16 april won: “Les Tigresses Rouges” de juryprijs van het 8e Utrechts Kleinkunst Festival-2016. In het Rijksmonument Schiller Theater Place Royale vond een zinderende finale tussen vijf deelnemers plaats. De voorzitter van de jury Malinca Verwiel liet zich ontvallen dat de finalisten het hen bijzonder moeilijk hadden gemaakt. Zij roemde de uitzonderlijke kwaliteit van de deelnemers. Met een neuslengte voorsprong won het duo “Les Tigresses Rouges” de juryprijs.

Les Tigresses Rouges, twee speelpoezen Karo Voets en Silke De Smedt, brachten kleinkunst, ‘n vleugje cabaret met een mengelmoes van chanson en kleinkunst in het Frans en Nederlands. Meerstemmigheid krijgt bij hen een voorname rol. De jury en publiek, in een vrijwel uitverkocht Schiller Theater “Place Royale”, zagen dat deze dames uit de omgeving Gent de tijger uit henzelf naar boven haalde. Beiden konden het publiek en jury uitermate bekoren. De dames hadden op ‘n doordachte wijze een programma in elkaar gezet, wat een mix bracht van verrassing, muzikaliteit, absurditeit en humor. Resultaat: pure entertainment!

Voor zo’n gekozen vorm komen mensen naar de theaters. Mooie 2-stemmige samenzang met eigen muzikale begeleiding op piano en elektrisch orgel. Ondanks een beperkte podiumruimte hadden de beide dames aandacht besteed aan de choreografie terwijl de kledingkeuze zorgde dat zowel publiek als jury van hen genoten.

De publieksprijs ging naar Emma Lou, de aanmoedigingsprijs naar het jonge talent Mel@anie en de persoonlijkheidsprijs was voor de afwezige zieke “Gewoon Guusje”. De presentatie was in handen van Steef Schinkel. In 2015 won: “Dan Tien in de Lucht” zowel de jury- als de publieksprijs. In de Grand Finale streden vijf deelnemers: Laroux, Emma Lou, Mel@nie, Les Tigresses Rouge en Gwido om de prijzen. De jury bestond uit: Malinca Verwiel- voorzitter, Arie van Viegen, Anne- Marijke van Dijke. De coördinatie van het festival was in handen van Hannie Schinkel- Keizer. Dertien deelnemers waren door de organisatie geplaatst voor deze halve finale ronden.

Geef een reactie