CabaretPodiumZhighlight

Roué Verveer – Op het laatste moment

Cabaretier Roué Verveer is uitgegroeid van een kleine cabaret-pupil tot een van de grote cabaretiers van dit moment. Zijn eerste voorstellingen speelde Roué in de kleinste theaters van Nederland, terwijl hij inmiddels met zijn zevende voorstelling ‘Op het laatste moment’ volle zalen trekt in alle grote en kleine steden in Nederland.

Roué Verveer werd in 1972 geboren in Suriname, hij bracht zijn studententijd door in Nederland waarna hij toch terugverhuisde naar zijn thuisland Suriname. Daar dook in 1998 het comedygezelschap ‘FreshWagon’ op, waardoor Roué werd uitgedaagd om deel te nemen aan een talentenjacht. Niet zonder resultaat, want wanneer Roué in 1999 terugverhuist naar Nederland, mag hij debuteren bij zowel het comedygezelschap ‘FreshWagon’ als bij ‘Comedytrain’. Daarna gaat het snel met Roué en voor we het weten staat hij in 2002 met een eigen avondvullend programma genaamd ‘Uit het niets’ op de planken. Roué ontwikkelt zichzelf tot een waardig cabaretier met een positieve naamsbekendheid bij het Nederlandse theaterpubliek en verplaatst zich van de kleine zalen naar de grote zalen, waarbij hij vooral zijn eigen authenticiteit niet verliest.

Ook in zijn zevende avondvullende theaterprogramma blijft Verveer dicht bij zichzelf, hij is dan ook blij dat hij er nog is. Met een lach op zijn gezicht vertelt hij hoe hij werd aangereden door een lijkwagen, zijn scherpzinnigheid komt meteen om de hoek kijken als hij zichzelf afvraagt waarom de desbetreffende chauffeur tegen hem aanreed. De altijd positieve Verveer ziet het dan ook maar als teken van boven, waarbij hij blij is dat hij nog niet aan de beurt was om te gaan. Wel leek Verveer aan de beurt om zijn blik en visie los te laten op vele maatschappelijke kwesties. De Surinamers die het sinterklaasfeest willen afpakken, de 100% controle op Schiphol of het veelvoorkomende racisme in de voetbalsport. Roué laat zijn nuchtere visie los op al deze thema’s, wat stuk voor stuk resulteert in grote lachsalvo’s.

Elke avondvullende theatervoorstelling van Roué Verveer heeft als afsluiter dat Verveer zichzelf focust op de relatie tussen de man en de vrouw, of überhaupt de vrouw an sich. Ook in de voorstelling ‘Op het laatste moment’ nam Roué ons mee naar zijn thuisfront, daar waar zijn zoon vlogs maakt voor op YouTube en waar hij pleit voor de “doe normaal mep”, ook wel de Hollandse corrigerende tik. Volgens Verveer is de wijze van opvoeden door de jaren heen veranderd, hij vertelt ons hoe hij op unieke wijze betrokken blijft bij het leven van zijn zestienjarige zoon. Verveer komt keer op keer vlijmscherp uit de hoek waardoor er vanaf het begin tot aan het eind een prettige en uptempo sfeer ontstaat, waarbij hij het publiek geen seconde verliest.

De voorstelling ‘Op het laatste moment’ is wederom een krachtige one-man show die zichzelf kenmerkt door het hoge tempo en de de mate van grapdichtheid. Verveer komt scherp uit de hoek en weet een persoonlijke band te ontwikkelen met zijn publiek, voor men het weet is de avond voorbij en zijn we toe aan het dankwoord van Roué. Dat wat hem het meeste siert: zijn dankbaarheid voor dat wat hij mag doen. Dit maakt hem niet alleen een goede cabaretier maar ook nog eens een prettig mens om naar te luisteren.

Geef een reactie