BoekenZhighlightZSlider

J.D. Rinehart – Driesterrenkroon

Pal boven het hoofd van de grote magiër Melchior fonkelden drie sterren: de eerste was een lichtgroen gekleurde ster, de tweede was rood en de derde was goudkleurig. De drie sterren straalden afzonderlijk feller dan de overige hemellichamen. Dit was het teken dat het koninkrijk eindelijk bevrijd zal worden.

Melchior haastte zich het kasteel in, maar werd opgewacht door een dikbuikige wachter. Hij moest haast maken, want het leger van koning Brutan kon elk moment arriveren. Hij haastte zich naar de torenkamer en nam twee treden per keer. Ruim 200 treden verder kwam de grijsharige Melchior boven in het kasteel. Daar lagen drie bundeltjes op het bed bij vrouwe Kalia. Ze hebben de ogen van hun vader vertelde ze de magiër.

Niet veel later kwam de koning met zijn leger binnenstormen. Snel bedacht Melchior een spreuk waardoor het leek of de drieling dood geboren was. Kleurloos en vol met rimpels lagen daar drie babylijkjes. Koning Brutan beval Melchior om de lijkjes te verbergen en vertrok weer uit het kasteel.

Melchior sprak de omkeerspreuk uit en binnen enkele seconden ademde de drieling weer en kregen ze hun mooie roze huidkleur terug. Melchior moest ervoor zorgen dat de drie gescheiden werden en goed verborgen in de uiterste hoeken van het land.

Kalia tilde het eerste baby’tje op, een jongetje. Ze gaf hem de naam Tarlan. Met trillende handen gaf ze het jongetje aan Melchior. Het tweede kind was een meisje. Kalia kuste haar op de wang. Jij bent Elodie, mijn dochter. Het derde baby’tje was weer een jongen. Hij kreeg een kus op zijn neus en ze fluisterde zijn naam Agulfus.

Melchior had drie kennissen geregeld die voor de baby’s zouden zorgen. Vanaf hier zouden de kinderen gescheiden opgroeien. Ze zouden het bestaan van elkander niet weten. Dit wordt duidelijk gedurende de trilogie.

Driesterrenkroon is een trilogie geschreven door J.D. Rinehart. Het eerste deel is reeds uitgekomen en is de introductie van het spannende en bloederige verhaal. In deel 2 dat vanaf oktober 2016 verkrijgbaar is gaat het verhaal verder en wordt uiteindelijk gevolgd door deel drie.

Hoe groeien de drie sterrenkinderen op? Gaan ze elkaar vinden en lukt het ze om koning Brutan te verslaan en er weer een vredig koninkrijk van te maken? Je leest het allemaal in de trilogie van de Driesterrenkroon.

Het verhaal is erg leuk, zeker voor kinderen. Maar de 477 leesbare pagina’s waar deel één uit bestaat is toch wel aan de grote kant voor een jongerenboek. Als het boek niet tot in detail geschreven was, zou het beter tot recht komen. Het leeftijdsadvies is vanaf 10 jaar. Ondanks de vele pagina’s en de uitgebreide schrijfstijl, is het verhaal zeer interessant en kan je uiteindelijk niet wachten tot deel 2 in oktober verschijnt.

Uitgeverij Manteau, ISBN 9789002260049
3 out of 5 stars (3 / 5)
Koop Online

Geef een reactie