KunstMuseaZhighlightZSlider

Drukte rond het Rijksmuseum

Dit voorjaar staan de tuinen van het Rijksmuseum in bloei met de prachtigste tulpen. Wandel zelf of samen met een rondleider om meer te horen over de bomen, bloemen en het oorspronkelijke 19de eeuwse tuinontwerp van architect Pierre Cuypers. De tuinen zijn dagelijks gratis toegankelijk. De rondleiding: De tuinen van het Rijksmuseum is tot en met 22 mei op iedere woensdag, zaterdag en zondag te volgen.

Op een steenworp afstand van het Rijksmuseum bevond zich tijdens de Tweede Wereldoorlog de gevangenis aan de Weteringschans. Op 5 mei staan twee verzetsmensen, Arie van Namen, medeoprichter van de verzetskrant Vrij Nederland en Cor van Teeseling kunstenaar, die daar gevangen zaten centraal. De lezing is gratis toegankelijk (excl. museumbezoek). Vooraf reserveren is raadzaam.

Geef een reactie