BoekenZhighlightZSlider

Roberto Stelzer – Robots

Als ouder van een jongen zijnde ontkom je er niet aan: Robots… Want de meeste jongens zijn dol op alles wat beweegt, rare geluiden maakt en er enigszins cool uitziet. Robots dus. Hoe leuk is het dan om zelf een robot te maken. Dan hebben we het hier niet over dat moeilijke gedoe met schoefjes en kleine onderdelen, maar gewoon van karton en dat zelfs zonder lijm of een schaar. Eigenlijk precies zoals de meeste kinderen het graag zouden willen hebben: Simpel, maar toch doeltreffend!

Roberto Stelzer kwam met dit idee en bracht een boek uit genaamd ‘Robots’. Een boek om zelf zes originele robots te maken. Dit is dan ook ontwikkelt voor de allerkleinsten (met hulp van papa of mama), maar ook voor de wat oudere kinderen. Juist omdat je er verder niets bij nodig hebt is het ideaal om de kinderen lekker hun gang te laten gaan.

Het boek bestaat zogezegd uit zes robots om in elkaar te zetten, waarvan drie verschillende soorten. Zo heb je van elk een blanco versie om zelf in te kleuren met potlood of stift, en een bedrukte versie die je kan versieren met de bijgeleverde stickers. De onderdelen van de robots zijn voorgestanst en druk je gemakkelijk uit het boek. Het is gemaakt van stevig karton en ieder ‘bladzijde’ is één robot.

Voorin en achterin het boek staan de instructies hoe je de robotpoppen in elkaar moet zetten. Dit kan dus gewoon zonder lijm, want je schuift alle stukjes heel gemakkelijk in elkaar.

Het boek is heel leuk bedacht en een goede manier om ook jongens creatief bezig te laten zijn. Het is ook voor de kinderen onwijs leuk om met iets te kunnen spelen wat ze zelf gemaakt gemaakt hebben. Wie ouder is weet precies hoe trots ze dan kunnen en zullen zijn. Een dikke aanrader dus!  Ow, en natuurlijk is dit ook hartstikke tof voor meisjes.

Uitgeverij WPG Uitgevers BE, ISBN 9789002259067
4 out of 5 stars (4 / 5)
Koop online

Geef een reactie