DansPodiumZhighlightZSlider

Conny Janssen Danst nieuwe locatievoorstelling COURAGE in de Ferro

Deze zomer zet het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst een poëtische en vervreemdende wereld neer op een rauwe, industriële locatie. Janssens lang gekoesterde wens om met haar dansgezelschap de Ferro te bespelen wordt hierbij eindelijk werkelijkheid. Het imposante gebouw, met een indrukwekkende oppervlakte van 3.500² dat tot 1967 dienst heeft gedaan als gashouder spreekt met zijn historie tot ieders verbeelding. De locatievoorstelling COURAGE is deze zomer te zien in de periode van 16 juni t/m 10 juli 2016. Daarnaast is er een levendig randprogramma met live muziek en een diner op locatie.

De première is op zaterdag 18 juni in de Rotterdamse Schouwburg.

Nieuw dansavontuur op locatie
In de immens ronde ruimte waar geen begin en geen einde is, zien we veertien dansers en de eigenzinnige muzikante Maartje Teussink. Zij bevinden zich in een arena, omsloten door het publiek, als in een magische cirkel. De personages lijken buiten de wereld te staan, alsof zij een eigen gemeenschap vormen. Met eigen codes en rituelen. Het is een fantasievolle wereld waarin de naïviteit en verwondering van de dansers de handelingen op het toneel lijken te sturen. Teussink componeert voor de locatievoorstelling nieuwe muziek, een soundtrack variërend van klassieke opera tot popsongs.

“COURAGE gaat over de kracht van de verbeelding, de rijkdom aan fantasie zoals kinderen die nog hebben. Over het transformeren van het onbekende naar iets vertrouwds, waarbij een kale vlakte wordt omgetoverd tot leefbare grond.” – Conny Janssen

Dans, live muziek en diner op locatie
De locatievoorstelling wordt in alle opzichten een totaalbelevenis met dans, live muziek en randprogrammering. Net als voorgaande jaren kan er voorafgaand aan de voorstelling op locatie gedineerd worden.

Geef een reactie