KunstMuseaZhighlightZSlider

The Next Rembrandt op tournee door Nederland

The Next Rembrandt, een 3D-geprint schilderij gebaseerd op uitsluitend data van het omvangrijke werk van Rembrandt, gaat op tournee door Nederland. Na wereldwijde media-aandacht wordt deze vernieuwende creatie tentoongesteld in verschillende grote steden. In een fraaie verlichte zuil is The Next Rembrandt achtereenvolgens te zien zijn in Amsterdam, Leeuwarden, Den Haag, Utrecht en Rotterdam.

The Next Rembrandt was tot en met vandaag te zien in Amsterdam, en vanaf zondag te zien op de volgende locaties:
Leeuwarden, 15-17 mei
Den Haag, Spui, 21-23 mei
Utrecht, 26-28 mei
Rotterdam, Coolsingel, 30-1 juni

‘Deep learning algoritmen’

The Next Rembrandt werd op 5 april onthuld en is gemaakt door z.g. deep-learning algoritmen en gezichtsherkenningstechnieken toe te passen op 346 bekende schilderijen van Rembrandt. Het schilderij bestaat uit 148 miljoen pixels gebaseerd op 168.263 schilderijfragmenten van Rembrandts hand. Het duurde meer dan achttien maanden om het 3D-geprinte schilderij te creëren, na zorgvuldig werk door een team van datawetenschappers, ontwikkelaars en Rembrandt-experts.

Portret
Door analyse van het werk van Rembrandt kwamen experts tot het ideale nieuwe portret: een naar rechts kijkende Kaukasische man tussen de dertig en veertig jaar oud, met gezichtsbeharing, zwarte kleding met een witte kraag en een hoed.

Op www.nextrembrandt.com wordt het verhaal achter dit unieke schilderij uitvoerig verteld.

Geef een reactie