BoekenZhighlightZSlider

Mike Nicol – Killer Country

Van uitgeverij De Geus mochten we onlangs Killer Country, het tweede boek in de Kaapstad Trilogie van Mike Nicol ontvangen. Volgens de VN Detective en Thrillergids moet dit boek kloppen als een zere vinger. Tot deze serie behoort ook het eerste deel Payback, welke al eerder werd gepubliceerd en Black Heart, welke binnenkort nog zal verschijnen.

Killer Country
Het gaat compleet fout wanneer voormalige wapensmokkelaars Mace Bishop en Pylon Buso een nieuw leven in Kaapstad proberen op te bouwen. Ze steken hun foute geld in een vruchtbare deal, maar krijgen vervolgens te maken met de corrupte politicus Obed Chocho.

Deze corrupte politicus geeft de meedogenloze moordenaar Spitz De Trekker opdracht de minnaar van zijn vrouw uit de weg te ruimen. Helaas komt zijn vrouw Lindiwe daarbij ook om het leven. Is de politicus daadwerkelijk oprecht in de rouw, zoals een weduwnaar betaamt? Of heeft hij dit kwaadwillig zo gepland?

Helemaal ingewikkeld wordt het wanneer Wolfgang Schneider (Wolfie), de financier van Mace en Pylon wordt doodgeschoten. Het is ook wel heel toevallig dat Obed Chocho degene is die met een beter aanbod komt voor de mensen waarmee de deal moet worden gesloten.

Ze krijgen een andere opdracht waarbij een zekere Rudi Klett achter zijn oor wordt geschoten en noodgedwongen halverwege de klus naar het ziekenhuis moet worden gebracht. Het is niet de eerste keer dat er bloed vloeit in het bijzijn van Klett.

Al snel borrelen er nijpende vragen op. Waarom heeft de politie het dossier over de moord op Lindiwe en haar minnaar afgesloten? Waarom was bij beide huurmoorden een .22-pistool gebruikt? Dat kaliber wapen was doorgaans niet al te populair bij huurmoordenaars.

Alsof dit allemaal niet genoeg is, lijkt her er op dat advocate en oud vijand Sheemina February ook nog een appeltje met de twee voormalige wapensmokkelaars heeft te schillen. Ze zet Spitz aan het werk om rechter Marius Visser te vermoorden. Eenmaal op de plaats waar dat moet gaan gebeuren, treffen ze ook Mace samen met zijn dochter aan. De moordenaar moet de rechter en zijn vrouw uit de weg ruimen, maar Bishop mag daarbij enkel een schampschot oplopen. Waarom is deze harde tante zo geobsedeerd met de voormalige wapensmokkelaar? De antwoorden zullen in het verleden te vinden zijn…

Conclusie
Killer Country is een thriller die lekker vlot wegleest. Er is echter wel een grote maar, en dat is dat je als lezer continue moet opletten. Het verhaal zit dan wel tot op de laatste letter goed in elkaar, toch is er een klein risico dat je halverwege de weg zult kwijtraken. Dit komt doordat er met de personages steeds meer wordt afgewisseld, naarmate het verhaal vordert. Op een gegeven moment moest er zelfs even terug gelezen worden, omdat personages huurmoordenaar en de voormalige wapensmokkelaar onbewust door elkaar werden gehaald. Het is uiteraard een kwestie van goed lezen en de aandacht erbij houden. Het is dan ook raadzaam om, zoals met de meeste trilogieën, te beginnen met Payback, het eerste deel in deze Kaapstad Trilogie. Voornamelijk om de rode lijnen in dit boek beter te kunnen begrijpen. Ondanks dat verdient dit boek met recht een plekje op de plank van uitstekende literatuur en ijzingwekkende spanning. Tot de laatste bladzijde hangt er een grimmige geladenheid en een buitengewoon ernstige sfeer. Hierdoor is Killer Country moeilijk weg te leggen. Het is in ieder geval een lust voor de thrillerfans om te lezen.

Uitgeverij De Geus, ISBN 9789044532647
4 out of 5 stars (4 / 5)
Koop online

Geef een reactie