Podium

Cultuurpenning Rotterdam 2016 voor Doro Siepel

Doro Siepel, directeur van Theater Zuidplein, heeft afgelopen zondag uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb de Cultuurpenning 2016 ontvangen voor haar grote bijdrage aan het culturele klimaat en de theatersector van Rotterdam. Zij heeft met succes een heel eigen beleid ontwikkeld om nieuw publiek naar het theater te trekken.

Onder leiding van Doro Siepel werd Theater Zuidplein een Europees toonaangevend theater, toegankelijk voor mensen uit alle lagen en culturen van de bevolking. Siepel is van mening dat theater een spiegel van de samenleving is en daarom ook maatschappelijke kwesties een theaterpodium verdienen. Doro Siepel wil bijzondere verhalen van gewone mensen in een turbulente wereld laten zien.

Zij heeft ook goede relaties aangeknoopt met de omgeving van het theater, zoals onderwijsinstellingen en diverse maatschappelijke organisaties in Rotterdam. Zij is een expert geworden in vernieuwend theaterbeleid met een duidelijk doelgroepenbeleid en een permanent streven naar culturele diversiteit. Het indrukwekkende plan voor de nieuwbouw van Theater Zuidplein, middenin het nieuwe Hart van Zuid, getuigt van haar ambities.

Cultuurpenning
De gemeente Rotterdam reikt jaarlijks de Cultuurpenning uit aan mensen die een grote bijdrage leveren aan het culturele klimaat in Rotterdam. Er is een bedrag van € 5.000 aan verbonden, dat besteed moet worden op het terrein waarop de laureaat werkzaam is.

Foto (c) Hans Hordijk

Geef een reactie