operaPodiumZhighlightZSlider

Nationale Opera wint belangrijkste International Opera Award

De Nationale Opera mag zich een jaar lang ‘Opera Company of the year 2016’ noemen! Het gezelschap uit Amsterdam won de belangrijkste operaprijs zondagavond tijdens de Opera Award Ceremony in het Savoy Theatre in Londen. De Nationale Opera werd door de jury hoger aangeslagen dan medegegadigden Deutsche Oper Berlin, Opera Philadelphia, Polish National Opera, Theater an der Wien en Welsh National Opera.

De Nationale Opera (DNO) is het grootste operagezelschap van Nederland. Directeur Pierre Audi van De Nationale Opera was verheugd: “We willen de prijs graag opdragen aan de toekomst van onze kunstvorm, aan een dieper streven om tot excellentie te komen, aan de noodzaak om risico’s te nemen en vernieuwingen toe te passen, aan het plezier waarmee wij aan educatie doen en onze ervaringen delen met een nieuwe generatie van makers en toeschouwers uit alle geledingen van de bevolking.”

De International Opera Awards worden sinds 2012 uitgereikt door een internationale jury van vakmensen en worden de Oscars van de operawereld genoemd. De organisatie hoopt door de prijs opera te promoten en mensen die in de operawereld werken te kunnen belonen.

Geef een reactie