KunstMuseaZhighlightZSlider

Noordbrabants Museum en Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch presenteren vier nieuwe tentoonstellingen

De Brabantse musea van Bosch Grand Tour presenteren in juni vijf nieuwe tentoonstellingen. Vijf verschillende benaderingen van Bosch’ universum waaraan liefhebbers van de schilder zich de komende maanden kunnen laven. Op het programma staan Atelier van Lieshout met SlaveCity in De Pont Museum en solotentoonstellingen van Nacho Carbonell en Fernando Sánchez Castillo in Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch. Het Noordbrabants Museum luidt het vervolg van haar Jheronimus Bosch 500 programmering in met een eerbetoon van Jan Fabre en meesterwerken uit Roemenië van Van Eyck, Brueghel en Jordaens. Met Bosch Grand Tour bieden de Brabantse musea een gevarieerd en complementair programma gedurende heel 2016.

Bosch Grand Tour is een ontdekkingstocht langs in totaal dertien tentoonstellingen met werk van internationaal bekende kunstenaars die zich, op geheel eigen wijze, laten inspireren door Jheronimus Bosch. Bosch brak met de referentiekaders van zijn tijd. Zijn originele visie en verbeeldingskracht zijn van alle tijden. In deze zin is hij, meer dan ooit, een ‘eigentijds’ kunstenaar. Na de overzichtstentoonstelling Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie (Het Noordbrabants Museum, 13 februari t/m 8 mei 2016) willen de zeven musea laten zien dat echo’s van Bosch in actuele kunst, design en cultuur blijven naklinken.

Het Brabant-brede programma Bosch Grand Tour kende een succesvol eerste trimester. The Fish Pond Song van Jeroen Kooijmans in Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch (vanaf 19 december 2015) trok al vijftigduizend bezoekers. Ook Natuurmuseum Brabant (Tilburg) en MOTI Museum of the Image (Breda)trokken met hun Jheronimus Bosch 500 programmering nieuwe bezoekers aan die vaak meerdere deelnemende musea bezochten. Met de tentoonstellingen die in juni van start gaan, is de Bosch Grand Tour deze zomer op volle sterkte met een tentoonstelling in ieder deelnemend museum.

Geef een reactie