BoekenZhighlightZSlider

Arab Jazz van Karim Miské vandaag uit in Nederland

Vandaag verschijnt ‘Arab Jazz’, de thriller van Karim Miské. ‘Arab Jazz’, geplaatst in een kosmopolitische setting in Parijs, bevat veel verwijzingen naar klassieke romans en films. Dit debuut van Karim Miské is beloond met de Grand Prix de Littérature Policière en was genomineerd voor de CWA International Dagger Award 2015. Karim Miské (Abidjan, 1964) is een Franse schrijver en documentairemaker. Hij groeide op in Parijs en studeerde journalistiek in Dakar. ‘Arab jazz’ is zijn debuut, waarvoor hij werd beloond met de Franse Grand Prix de Littérature Policière, de belangrijkste prijs voor Franse detectives.

Arab Jazz
Ahmed zit een thriller te lezen op zijn balkon in Parijs als er een bloeddruppel op zijn djellaba valt. Op het balkon boven hem steekt het been uit van zijn bovenbuurvrouw, de stewardess Laura. Als Laura op gruwelijke wijze vermoord blijkt, realiseert Ahmed zich twee dingen. Eén: ze hield van hem en hij had ook van haar kunnen houden. Twee: hij is de enige die de sleutel heeft van haar flat. De verdenking zal dus snel op hem vallen. Er zit maar één ding op: Ahmed moet deze moord zelf proberen op te lossen.

Karim Miské schakelt naadloos tussen de broeierige straten van multicultureel Parijs en de synagogen van New York om de waarheid achter een afschrikwekkende misdaad te achterhalen.

Koop online

Geef een reactie