PodiumToneelZhighlightZSlider

Brainpower vertaalt Shakespeares Hamlet

Brainpower gaat het beroemde toneelstuk Hamlet van William Shakespeare vertalen in rijmvorm. Op 30 september gaat de voorstelling met Brainpowers teksten in première in Amsterdam. HAMLET toert daarna tot en met 23 december door het hele land.

Brainpower en ZEP Theaterproducties werkten eerder samen aan OTHELLO (2015). De reacties op de tekst, volledig in rijmvorm, waren zo positief dat regisseur Peter Pluymaekers en Brainpower besloten om de samenwerking voort te zetten. Brainpower: “ik wil me blijven inzetten om rap als kunstvorm te gebruiken en de theatrale kant van rapmuziek te benadrukken. Bij Othello bleek dat we daarmee een nieuw publiek naar Shakespeare kunnen trekken.”

Arabische Hamlet
Hamlet is één van Shakespeares meest opgevoerde voorstellingen, met de bekendste zin uit Shakespeares oeuvre: ‘to be or not to be, that’s the question’. Hamlet gaat over de prins die alles op het spel zet om zijn vader te wreken. In deze bewerking plaatst regisseur Peter Pluymaekers Hamlet in een hedendaagse Arabische setting. Hamlet staat in tweestrijd. Is hij een terrorist? Een vrijheidsstrijder?

De hoofdrol wordt gespeeld door Tarikh Janssen. De andere rollen worden vervuld door o.a. Jouman Fattal, Gürkan Kücüksentürk, Nanette Edens, Abdelkarim El Baz en Evrim Kroon-Akyigit.
Meer informatie: www.zep.nu

Brainpower is één van de bestverkochte en meest bekende Nederlandstalige rap artiesten. Met vele gouden/platina platen en tientallen chart hits is hij tevens de enige Nederlandse solo Hip Hop artiest met een MTV Europe Music Award voor Best Dutch Act. Als ware pionier wordt hij gerekend tot de beste rap artiesten in de Benelux en stond als eerste Nederlandstalige rapper zowel in Nederland en België op nummer 1 met ‘Dansplaat’. Na reeds vijf theatertours, stond hij recentelijk nog in 75 theaters met Jörgen Raymann met de Hip Hop & Cabaret show ‘Twee-Eiig”. Zijn nieuwste Engelstalige album werd wereldwijd goed ontvangen en heet ‘Determination’ (2015).

ZEP werd opgericht in 1998 met als doel gedurfd, spraakmakend en kwalitatief hoogwaardig theater te maken voor een jong-van-geest publiek. Regisseur Peter Pluymaekers bewerkt klassiek toneelrepertoire tot rauwe en toegankelijke voorstellingen met een literaire inslag. In zijn voorstellingen vertaalt hij de essentie van dit repertoire naar de wereld van nu, onder andere door uitingsvormen uit de populaire cultuur te gebruiken. Het resultaat is een hedendaagse stijl – mét respect voor de klassieke theatertraditie – die succes boekt bij zowel jongeren als volwassenen.

ZEP - Hamlet Key Visual A3 150DPI JPG4

Geef een reactie