jazzMuziektheaterPodiumZhighlightZSlider

‘Sal Ek Altyd Wit Wees’ beleeft première op 11 juni

Als vervolg op de succesvolle voorstelling ‘Korreltjie Korreltjie Sand’ rond de poëzie van Ingrid Jonker, gaat op zaterdag 11 juni ‘Sal Ek Altyd Wit Wees‘ van Theatergroep Flint in première in Theater de Roode Bioscoop in Amsterdam. Deze multimediale voorstelling naar het werk van Antjie Krog wordt uitgevoerd door superieure musici: Trombonist Wolter Wierbos, componist/pianist/bassist Ernst Glerum en acteur/zanger/accordeonist Felix Strategier. Videast Martijn Grootendorst plaatst met spel van video en licht spelers en bezoekers voortdurend in een ander (politiek) landschap.

De verpletterende teksten van Krog zijn voor een deel heel persoonlijk, ruig en kwetsbaar. Voor een ander deel zijn ze fel politiek gekleurd, ze komen immers voort uit het Zuid-Afrika met zijn enorme politieke en raciale tegenstellingen. Niet voor niets is de titel van een van haar gedichten: Land van genade en verdriet.

De teksten zijn geschreven op een ander deel van de aarde. Een veel warmer deel, met een ander ritme en met andere kleuren, in een ander landschap. De taal komt ons bekend voor, verwart ons en inspireert ons bovenal. Door de verbluffende schoonheid van het Afrikaans van Antjie Krog en de medewerking van wereldberoemde musici onder de regie van Kasper Kapteijn belooft ‘Sal Ek Altyd Wit Wees’ een magische voorstelling te worden.

Muziek, theater, beeld en poëzie vormen samen de wapperende vlag van Zuid-Afrika: Kleur komt nooit alleen nie. ‘Sal Ek Altyd Wit Wees’ beleeft op 11 juni zijn première en is tot en met 26 juni te zien in Theater de Roode Bioscoop in Amsterdam, waarna het stuk van 9 t/m 26 november 2016 zal terugkeren in de Roode Bioscoop.

Ga voor meer informatie en kaarten naar www.theatergroepflint.nl‘.

Geef een reactie