Podium

De leukste festivals van Europa

Een muziekfestival is niet meer zoals vroeger. Verplicht drie dagen met je laarzen door de modder ploeteren is al lang geen verplichting meer. Naast wellicht het beroemdste indoorfestival ter wereld, North Sea Jazz, zijn er inmiddels al veel meer festivals die het wat netter proberen op te lossen. Niet meer die verplichte modderlaarzen, maar gewoon festivals waar je met je nette schoenen heen kan gaan. Het gaat toch om de muziek, nietwaar?

Om jullie een beetje op weg te helpen heeft GoEuro een overzicht gemaakt van de leukste festivals van Europa. In totaal staan er 100 festivals in de lijst en ze zijn te rangschikken op verschillende categorieen. Verder zijn er ook nog enkele top 10 lijsten te vinden van verschillende muziekstijlen en de prijs. Naast grote festivals kun je hier ook kleinere festivals zoals het Life Festival (in Mullingar, Ierland) vinden met een capaciteit van 5000 bezoekers.

Deze top 100 is natuurlijk geen compleet overzicht van alle festivals die dit seizoen te vinden zijn. Hiervoor zijn er in Europa veel te veel grote en kleine festivals. Wellicht is het wel een prima manier om nieuwe leuke festivals te ontdekken. Wij weten vrijwel zeker dat er meerdere verrassingen voor je bij zullen zitten.

Wij zochten alvast een aantal gezellige festivals uit, waar je niet verplicht iedere dag de stomerij hoeft op te zoeken:

– Umbria Jazz: Van 8 tot en met 17 juli in Perugia, Italie. Een gezelig jazzfestival, met onder anderen Kamasi Washington, Diana Krall, Pat Metheny & Ron Carter, Fred Wesley, George Clinton Parliament Funkadelic, Marcus Miller, John Scofield, Branford Marsalis Quartet with special guest Kurt Elling en Chick Corea;

– Low Festival: 29, 30 en 31 juli in Benidorm, Spanje. Een groot festival in het centrum van Benidorm, omgeven met luxe hotels. Artiesten die er zullen optreden zijn onder anderen Suede, The Kooks, Belle & Sebastian, Hot Chip en Peaches;

– Lokerse Feesten: Gewoon in Belgie, treden van 5 tot en met 14 augustus zo’n 100 artiesten op in het centrum van Lokeren. Grote namen als Limp Bizkit, Garbage, Marco Borsato, Van Morrison, House of Pain, Selah Sue, Fresku, Faithless en veel meer!

Geef een reactie