BoekenZhighlightZSlider

‘Billie’ van Anna Gavalda verschenen

Afgelopen weer verscheen ‘Billie’ van de Franse schrijfste Anna Gavalda. ‘Billie’ gaat over een ordinair trailer trash-meisje en over Franck, een fragiele jonge homo. Allebei zijn ze buitenbeentjes op school en als ze samen een scène uit een toneelstuk moeten instuderen levert dat vuurwerk op. Het is het begin van een vriendschap voor het leven. Al verliezen ze elkaar soms jarenlang uit het oog, bij elkaar kunnen ze altijd terecht. En dan besluiten ze samen een nieuw leven te beginnen in Parijs, de stad van de vrijheid.

Anna Gavalda (Parijs, 1970) is een Franse bestsellerauteur van jeugdboeken en romans en werkt daarnaast als vertaalster en journaliste. Wereldwijd zijn er meer dan 5 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht en zijn in 42 landen vertaald. Haar werk werd in Frankrijk onder meer bekroond met de Prix du Livre Inter en de Grand Prix RTL-Lire. Eerder verscheen bij De Geus Het leven, maar dan beter.

‘Billie’ is verschenen bij Uitgeverij De Geus.

Geef een reactie