jazzPodiumZhighlightZSlider

Volop energie bij Gospelsessies met Michelle David in de Stevenskerk

Michelle David was tien maanden oud toen ze samen met haar moeder naar New York verhuisde. Opgegroeid met de kerk begon ze op haar vierde te zingen. Pas nu echter begrijpt ze de songs die ze toen zong pas echt. Gospel is haar dus met de paplepel ingegeven. Later was David backing vocal bij onder anderen Diana Ross en Michael Bolton en nu woont ze met haar familie in Amsterdam, lekker om de hoek.

Onno Smit en Paul Willemsen, muzikanten bij onder andere Beans & Fatback en Lefties Soul Connection, wilden graag naar de basis van de muziek, zonder veel poespas maar met meer puurheid. Onno en Paul vonden in de Amerikaanse Michelle David de ideale zangeres met een hart vol soul, met ‘The Gospel Sessions’ als resultaat. The Gospel Sessions gaat naar terug naar de oorsprong en de essentie, met David als het stralend middelpunt.
gospelsessies26
De gospelsessie moet vooraf een waarschuwing krijgen, wat het gaat er ruig aan toe. “Jullie moeten net zoveel zweten als ik”, gaf David aan en nodigde de hele kerk uit om mee te gaan swingen. Het enthousiaste publiek bedacht zich geen moment, stond op en danste lekker mee. Dat was wellicht de eerste keer dat de Stevenskerk meemaakte dat het publiek van de banken kwam en meedeed met de muzikanten.

Met nummers als ‘My Praise”, ‘Higher Ground’, ‘I Know the Lord’ en ‘Baptized’ was het gospel gehalte hoog. Ook het muzikale gehalte was top, ook al ging het er soms luid aan toe. De hoge hakken van David gingen uit en ze genoot zelf ook met volle teugen van de energie die er heerste in de anders zo serene kerk.

gospelsessies16
‘There’s a light’ was een lekker swingend nummer met een strakke gitaarsound, rustige drum op de achtergrond en de uitgesproken powersound vormde samen een heerlijk geheel aanstekelijk en goed in het gehoor liggend.

De muzikale vierdaagse zit erop; Heerlijk om 4 dagen muziek op hoog niveau te mogen aanschouwen en beleven in het prachtige decor van de grote Stevenskerk in Nijmegen en we kijken al weer uit naar de 101ste vierdaagse in 2017. Een hemels begin en een klapstuk om mee te eindigen. Gospel Sessions met Michelle David als frontvrouw: Praise the lord, wat een energie.

Foto’s: Hans Kreutzer

Geef een reactie