PodiumZSlider

Beeldende Kunst met een hoofdletter ‘K’ op Lowlands

Meters aan kunst, interactieve installaties, kleurige lichtjes en nog veel meer. Het beeldende kunst programma van A Campingflight to the Lowlands Paradise 2016 is bekend!

Joseph Klibansky – ‘Self Portrait of a Dreamer’
Een extra grote plek bij de X-Ray voor dit showstoppende werk ‘Self Portrait of a Dreamer’ gemaakt door de grondlegger van de New Media Collage-Stroming himself.  Een negen meter hoog gevaarte van glasvezel, hars, staal, acrylverf en zijdebloemen. Dit werk op Lowlands is een sneak preview van zijn eerste museale solotentoonstelling ‘Dreaming Reality’, die begin 2017 in Museum de Fundatie te zien is.

Ronald A. Westerhuis – ‘Liquid’
De Nederlandse landschapskunstenaar heeft een voorliefde voor roestvrij staal; meedogenloos en onverwoestbaar. Ronald neemt dit jaar ‘Liquid’ mee, een reusachtige lichtsculptuur die werd geïnspireerd op water en bubbels. Niet te missen, want twaalf meter hoog – heb je meteen een nieuw afspreekpunt op Planet Paradise.

Ton Kalle
Met massieve kunstwerken van gestapelde reuzenkeien laat Ton Kalle Moeder Aarde spreken. Op Lowlands zie je maar liefst drie werken van deze Nederlandse kunstenaar, die in zijn kunst altijd eenvoud, stilte en rust laat terugkomen. ‘So What’, ‘Any way the wind blows’ en ‘Thinking of the Nile’. Gigantisch mooi.

Peter te Bos – ‘LLowdog’
De aaibaar stalen LLowdog is het nieuwste werk van onze eigen Lowlandsontwerper, Peter te Bos en vind je op Cape Lowlands, op apporteerafstand van de rood-witte festivalschoorstenen van zijn hand. Net als zijn baas is deze drievoeter (ja, drie!) verre van braaf en haalt hij al helemaal je krant niet uit de brievenbus. Pootje? Val zelf dood joh!

ALISSA + NIENKE –  ‘Mirabilia lichtobjecten’
Deze experimentele lichtobjecten van het Nederlandse ontwerpersduo Alissa van Asseldonk en Nienke Bongers veranderen je perspectief waar je bijstaat. Niet is wat het lijkt bij ‘Mirabilia’. Nauwkeurig gesneden patronen geven 2D-vlakken een eigen leven, extra aangewakkerd door licht, geluid en beweging op Planet Paradise.

Studio Dennis Parren – ‘Lift’
Ready for lift-off? De achttien meter hoge sculptuur ‘Lift’ van Studio Dennis Parren uit Eindhoven lanceert betoverend licht linea recta het heelal boven Cape Lowlands. Wat heet: als er al intelligent buitenaards leven bestaat, weet het niet wat het overkomt met dit spacy spektakel van licht en kleur.

DROPSTUFF
Kunst is al een virtuele realiteit op zich, maar bij DROPSTUFF gaan ze nog een zevenmijlsstapje verder. Samen met het Mauritshuis presenteert DROPSTUFF een bijzondere VR-game, waarbij je via een oldschool telefooncel hoogstpersoonlijk in het schilderij ‘De Muziekles’ van Johannes Vermeer belandt. Daarnaast staat DROPSTUFF ook dit jaar weer met de Photobooth op Planet Paradise, die levensgrote kijkdoos waar je passend verkleed op de foto gaat in beroemde schilderijen uit de vaderlandse kunstgeschiedenis. Kiek, kunst!

ARTtube
Welkom op Planet Paradise a.k.a. artistiek epicentrum, waar de beste musea van Nederland hun meesterlijkste werken presenteren; van de mooiste ARTtubefilms en videokunst in de knusse YAKFA Cinema tot revolutionaire VR-workshops Iconische Kunstwerken Schilderen. Hier pak je prijzen tijdens de Grote Kunst Kwis op zaterdagavond en ontdek je waar jouw ARThart ligt met een interactieve installatie waarmee je swipend je eigen kunstprofiel samenstelt. Maar wat is hot en wat is not? Laat je kunstzinnig bijspijkeren tijdens die razend interessante ARTtalks, korte lezingen over kunst door experts, Lowlandsartiesten en verrassende gastcuratoren, zoals Bas Kosters (modeontwerper), Ralph Keuning (directeur Museum De Fundatie) en Marian Cousijn (correspondent Actuele Kunst bij De Correspondent). Hartverwarmend.

Geef een reactie