MuziektheaterPodiumZhighlightZSlider

The Christmas Show voor het tweede jaar een groot succes

In het weekend van 23 december 2016 tot en met 26 december 2016 trok The Christmas Show voor het tweede jaar naar de Ziggo Dome in Amsterdam. Ruim 60.000 bezoekers bezochten de eerste editie van de productie die door RTL Live Entertainment, in samenwerking met Stage Entertainment, voor het eerst werd opgevoerd. Niet gek dat de grootschalige kerstshow dan ook in 2017 volle zalen trekt.

De tweede editie vond dit jaar plaats op 23, 24 en 26 december. Opnieuw toverde RTL Live Entertainment de Ziggo Dome om tot het grootste kerstfeest van Nederland. Met een Nederlandse sterrencast werd opnieuw een wonderlijk kerstfeest ten tonele gebracht. De hoofdrollen werden gespeeld door Carolo Boszhard, Nicolette van Dam, Karin Bloemen, Buddy Veder, Leona Philippo en Jamai Loman.

De cast brengt het verhaal van Eefje en haar bijzondere kerstdroom. Ze droomt er van om haar lieve oma een mooie kerst te bezorgen nadat haar opa is overleden. Om dit te verwezenlijken schakelt ze de kerstfee in die samen met de Droommaker en zijn assistent Ziggy Stardust op reis gaan op zoek naar het ultieme kerstgevoel. Onderweg treffen ze onder andere het Zwanenmeer en het Zo! Gospel Choir waarmee ze het publiek meenemen naar het traditionele gevoel van kerstmis. Uiteindelijk komt het reisgezelschap aan bij het Noorderlicht waar de Kerstman druk bezig is met de voorbereidingen van Kerstmis. Maar er is paniek bij de Kerstman, hij is namelijk niet gewend om zijn elven aan te sturen zonder zijn vrouw die vreemdging met Sinterklaas. Een hele situatie, zou het gezelschap er samen uitkomen?

Opnieuw is The Christmas Show een doorslaand succes, de kaartjes vlogen als warme broodjes over de toonbank. Het publiek wordt zijn wenken bediend door cast en crew, de laagdrempelige verhaallijn in combinatie met een fantastisch decor, oogstrelende lichtshow en spectaculaire visuals resulteren in een mooi totaalconcept. The Christmas Show is vooral een authentiek kerstconcept in Nederland overgoten door een RTL-sausje. Dat RTL-sausje smaakt tot op heden meer dan prima, zo goot RTL deze editie een speciaal turn-sausje over het geheel. Turner Epke Zonderland bracht een spectaculaire turnact omringd door een overweldigende lichtshow.

 

The Christmas Show is enkel nog te zien op 26 december 2016 om 20:30 in de Ziggo Dome te Amsterdam, een aanrader voor het hele gezin.

Foto’s (c) Bas Oeijen

Geef een reactie