DansPodiumZhighlightZSlider

ISH blaast de boulevard in Den Bosch op met de dansvoorstelling IGNITE

Een spektakel van jewelste, vorm gegeven door choreograaf Shailesh Bahoran (van het dansgezelschap ISH). Vijf mannen op het podium die zich helemaal gaven en uiteindelijk tot ontvlamming kwamen. Het vuurtje werd van begin af aan door de beats opgestookt. Het was een afwisseling van power kracht en vooral ook souplesse die deze voorstelling intens en boeiend maakte. Als publiek zit je er bovenop en daar spelen de dansers ook mee. Ze komen af en toe heel dicht bij en dan werd he heel dringend aangekeken. De klanken nodigen uit om diep te gaan, 3x op een dag werd deze intensieve voorstelling gegeven, top dat er telkens weer de volle energie werd gegeven door de dansers.

Tegen het eind werd het steeds lichter en werd de dansvloer met poeder bestrooit waardoor weer een andere dimensie werd toegevoegd, de vloer werd gladder en de donkere dansers witter. Er ontstond ook een patroon op de vloer doordat er doorheen gedanst werd. Het einde was een plotselinge knal waarna het donker werd en het aanwezige publiek uit zijn dak ging. Een staande joelende menigte kon er geen genoeg van krijgen en bleef maar klappen, mooi hoe een dans het publiek zo kan raken.

Helaas vooralsnog alleen nog te zien tijdens de Nederlandse dansdagen in Maastricht, hopelijk is het vuurtje hier op de Boulevard zo opgestookt dat er nog een Reprise van IGNITE komt.

Foto’s (c) Hans Kreutzer

Geef een reactie