BoekenZhighlightZSlider

‘De Wereld Voorbij’, de nieuwe roman van Isabel Allende

Op 6 februari verschijnt De winter voorbij, de nieuwe roman van de internationale bestsellerauteur Isabel Allende. De winter voorbij is een rijk en hartverwarmend verhaal vol liefde en verraad, dat zich afspeelt tegen de achtergrond van grote maatschappelijke veranderingen in de VS. Een onweerstaanbare pageturner met de kracht van Allende’s recente successen Ripper en De Japanse minnaar.

Isabel Allende (1942) werd geboren in Lima uit Chileense ouders. Haar wereldwijde succes begon met de roman Het huis met de geesten, die in 1985 in Nederland verscheen. In Nederland en Vlaanderen zijn meer dan 3 miljoen boeken van haar verkocht. Momenteel woont en werkt Isabel Allende in San Francisco.

New York, december 2015. De stad wordt geteisterd door een vreselijke sneeuwstorm. Door een bizar toeval kruisen drie mensen elkaars pad: een oudere Amerikaan, een Chileense van begin zestig en een jonge illegale immigrante. Ze raken tegen wil en dank verzeild in een soort roadmovie waarin ze zich moeten ontdoen van een lijk, een pistool en een auto. Tijdens deze bizarre tocht leren ze elkaar steeds beter kennen. Langzaam vallen – ook voor de lezer – alle puzzelstukjes op hun plaats.

De Wereld Voorbij verschijnt op 6 februari via uitgeverij Nieuw Amsterdam. (ISBN: 9789028427211)